Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност празнуваха ученици, учители и гости на тържеството на нашето училище – СУ „Саво Савов“, на 24 май 2021 год.

За всички присъстващи бе вдъхновяващата литературно-музикалната програма  в чест на празника.

С Годишна награда „Най-изявен зрелостник в областта на природо- математическите науки“ бе отличен Стефан Илков Стефанов.

С Годишна награда „Най-изявен зрелостник в областта на Хуманитарните науки“ бе отличена Габриела Мирославова Крайчева. Тя получи специална награда и поздравителен адрес за дейността си с Младежката организация от ОС на БЧК гр. София.

За „Най-изявен спортист на годината“ бяха отличени Стефан Стефанов и Петрослав Петков.

Специално отличие за участието си в публичните изяви на училището получи Лидия Бързакова.

Училищното знаме вече ще носи Иво Стойнов а негови Асистентки ще бъдат Кристина  Димитрова и Габриела Гостева. Целунаха го и се простиха с него учениците от Випуск 2021 на СУ “Саво Савов”.

На общоградско тържество в центъра на Пирдоп бяха връчени отличия на ученици и просветни деятели.

За “Учител на годината” бе отличен г-н Петър Лалов – Старши преподавател по БЕЛ, а за “Ученик на годината” Петя Медарова от 12 “А” клас.

Почетната награда “Даскал Тодор Пирдопски” бе връчена на г-жа Анета Венкова, отдала своя талант на историк и учител на поколения в Пирдопската Гимназия.