Зрелостниците на СУ „Саво Савов“ с достоен жест

Випуск 2021 на най-старото – 106 годишно средно училище в Средногорието, се включиха в инициативата „С тениска на бала“ и дариха средства за подкрепа на свои връстници в неравностойно положение.

Учениците от 12 „А“ и 12 „Б“ класове с Класни ръководители Нина Панчева и А. Димитрова събраха и дариха общо 990 лв. за сираци-абитуриенти.

Инициативата им е ясен знак на надежда, че има достойни млади хора.

***

Отличия за ученици на Пирдопската Гимназия на Националната олимпиада по IT

На проведения на 7, 8 и 9 май online Национален кръг на олимпиадата по Информационни технологии за поредна година се отличиха ученици на нашето училище – СУ „Саво Савов“.

От допуснатите до Национален кръг само 3 проекта от цялата Софийска област /по един от Пирдоп, Ботевград и Правец/ най-добро представяне и резултати имат възпитаниците на школата по IT в СУ „Саво Савов“.

Отличен резултат – 5, 75 има Михаил Ив. Михов от 6. „в“ клас, а  с  Мн. добър резултат – 5,00 е Станислав Махинко от същия клас.

Поздравления за успеха на учениците и техния научен ръководител – Главен учител Донка Чардакова !

***

Награди от Международен Музикален фестивал „ Abanico София 2021

Фестивалът Abanico се провежда от 10 години по инициатива  на Гимназията с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“ с подкрепата  на Отдела по образование към  Посолството на  Кралство Испания  и Института „Сервантес“.

Вокалната група на СУ „Саво Савов“ взе участие в този конкурс през 2017 г. и спечели Първо място. През тази година конкурсът се проведе онлайн, като участниците трябваше да изпратят свои изпълнения  записани на видео.

Мирена Василева от 5 „а“ клас се представи с испанската песен „Memoria de una vieja cancion“ и „Зелената стара чешма“ , а Росица Панова от 5 „б“ клас с „Tren del cielo“ и „Молитва“. Това беше първи сблъсък на момичетата с испанския език, но се справиха чудесно. При изключителна конкуренция и международно участие в категория „Песни на испански език“ нашите ученички спечелиха дипломи, а в категория „Световен поп хит“ те си поделиха Второто място.

Поздравления за талантливите гласове на СУ „Саво Савов“ и техният ръководител – маестро М. Върбанова !