Нашето училище вече има двама участници в Регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

 Мартина Колева се класира на Първо място в училищния кръг, който се проведе на 28 февруари 2022 год. в СУ „Саво Савов“. Тя спелува правилно думата careful , а Александър Павлов остана втори.

И двамата ученици имат право да участват на  Регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в гр. София.

 Spelling Bee е традиционно състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването езика и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда.

Сертификатите на участниците връчи г-жа Мария Шентова – Зам. Кмет на община Пирдоп