Сутринта на Деня на българската писменост, просвета и култура събра множество ученици, учители, родители и гости в СУ „Саво Савов“, за да отдадат почит на делото на Светите братя Константин–Кирил философ и Методий.

Гости на тържеството бяха Кметът на Пирдоп – г-н Ангел Геров и Председателят на Общинския съвет – г-н Васил Кафеджиев, общински съветници, граждани.

След изпълнението на Националния химн бе изнесена музикално-поетична програма, церемония по сдаване и приемане на училищното знаме и сбогуването на зрелостниците от Випуск 2022 с него.

Бяха връчени и традиционните Годишни награди на Пирдопската гимназия, учредени през 2009 год.- за първи път в регион Средногорие.

Годишната награда за зрелостник за високи постижения в областта на хуманитарните учебни дисциплини /БЕЛ/ на името на Веса Георгиева – учител, подкрепяна от нейната дъщеря – г-жа Дора Минева, получи Кристина Димитрова.

Годишната награда за зрелостник за високи постижения в областта на природо-математическите науки получи Габриела Гостева.

Наградата тази година бе подкрепена от г-жа Нели Герова.

За най-изявен спортист бе отличен Христо Мутафов.

Наградата се подкрепя от Проф. Юлиян Карабиберов.

СУ „Саво Савов“ благодари на Дарителите, подкрепили годишните награди: г-жа Дора Минева,            г-жа Нели Герова и г-н Юлиан Карабиберов.

Празникът продължи на центъра на гр. Пирдоп.