„ЕВРОСКОЛА“

На организираното на 15 юни 2019 год.  от Бюрото на Европейския парламент в България състезание „Евроскола“ за областите Пернишка, Софийска и София – град блестящо се представи отборът на нашето училище – СУ „Саво Савов“.

Цветина Рашева, Йоана Ганчовска, Цветелина Кръстева, Габриела Гостева, Стефан Стефанов и учителите, работили за тяхната подготовка, Миглена Джежова и Даниела Ганчовска, в надпревара с водещи столични училища и училища от Пернишка и Софийска област извоюваха правото да посетят седалището на Европарламента в гр. Страсбург, Франция по програмата „Евроскола“ в края на тази година.

Програма „РОБОТИКА за БЪЛГАРИЯ“

На 15 юни 2019 год. в зала 6 на НДК се проведе финалният турнир на отборите по легороботика организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и подкрепян от SAP Labs България.

В състезание с 30 отбора екипът на СУ „Саво Савов“ в състав Станимир Кочев, Радостин Лумбев, Димитър Филипов, Мадлен Петрова, Валя Желязкова – пом. ментор и ментори учителите Донка Чардакова и Ивелина Ангелова завоюва трето място в класирането.

Поздравления за успешните ученици и техните преподаватели от на най-старото и утвърдено средно училище в региона !